San Sebastián

Pintxos Strand Wijn Liefde Kleur Rotskusten Markt Stranden Zee Zon Geluk. Oftewel; San Sebastián. In maart hebben wij ons gelaafd in alle heerlijkheid die deze stad te bieden heeft op culinair gebied. En 'OMG' dat is echt heel veel. Ongelofelijk hoeveel barretjes, hoeveel hapjes, hoeveel gezelligheid één klein oud stadscentrum per vierkante centimeter telt. En je kan het zo gek niet bedenken en je vindt het wel in de vorm van een pinxto (tapas in het Baskisch). Het gevaar wat loert is natuurlijk dat je álles wilt proeven. Wees voorbereid en zorg ervoor dat je oogjes het nooit winnen van je maagje. De Basken weten namelijk wat ze je voorschotelen; elk ingrediënt is van super kwaliteit en over elk detail is nagedacht en sommige hapjes zijn gewoon te mooi om op te eten of smaken zo crazy lekker dat ik het onmogelijk kon vastleggen. Ibérico ham, gegrilde (groene) paprika, foie gras, truffels, paddenstoelen, lamspiesjes, viskuit, krab, gamba's, kaas, olijfolie, super lekker brood en nog zoveel meer... Maar we hebben ook van de omgeving genoten hoor ;) De zee die in de baai reikt aan het mooie strand, zorgt voor eb en vloed, het moment dat het hele strand ineens compleet verdwenen is en de surfers de golfjes kunnen pakken. En de ongelofelijke rotskusten waar je echt even stil van word. Met een kort ritje met de auto hebben we ook het mooie Palermo, Biarritz en Bilbao bezocht. En nu? Nu probeer ik uit het aangeschafte kookboekje de pinxtos toch ook zelf te maken, delicious (I hope (: )! 

Geïnteresseerd in deze serie foto's voor publicatie, blog of als print voor aan de muur? Neem dan contact met mij op over de mogelijkheden: info@mashabakker.com