trouwringen van Atelier 12hoven

Tijdens de bruiloft van Marije & Nieske mocht ik de ringen vastleggen afkomstig van edelsmid Mirjam Twaalfhoven van Atelier 12hoven. Haar atelier maakt persoonlijke trouwringen met behulp van het verhaal dat ieder bruidspaar met zich meedraagt; de eerst kus, de setting van de grote vraag 'wil je met me trouwen' en de bijzondere liefde die zij voor elkaar voelen. Hierdoor laat zich inspireren en vertaalt dit naar een uniek sieraad voor het leven. Intussen heb ik verschillende prachtige exemplaren bij mijn bruidsparen voorbij zien komen en iedereen heeft weer een ander persoonlijk ontwerp, allemaal even mooi en bijzonder. Ik ben fan! 

 Sieraden van Atelier 12hoven, bruidsfotografie Modekwartier Arnhem

Sieraden van Atelier 12hoven, bruidsfotografie Modekwartier Arnhem

'Trouwringen horen tot de meest betekenisvolle sieraden die we kennen. Het zijn, qua sieraden, altijd tweelingen. Gebruikelijk is, dat we samen met de opdrachtgevers op zoek gaan naar het eerste begin van de verbintenis zelf: we gaan op zoek naar het beslissende moment in de geschiedenis van een liefde – het moment waarvan je achteraf kunt zeggen “toen, en daar, was het, dat er van binnen ‘ja’ werd gezegd”. Juist dat moment heeft bijna altijd heel levendige beelden bij zich, die we op een gestileerde of symbolische manier de vormgeving van de ringen als ‘stel’ kunnen laten bepalen.
Het is een klassiek gegeven, dat het heilige, het ‘apart gezette’, in alle tijden en culturen, eigenlijk altijd een kwestie is van betekenis. Hoe meer een voorwerp, een verhaal, een plek, ‘geladen’ is met betekenis, hoe belangrijker en heilzamer die plek, dat voorwerp, dat verhaal wordt.'

klik hier voor de website